Fort Drum Child Care Center

Watertown, New York

This 16,000 square foot Child Care Center designed for the U.S. Corps of Engineers was unique due to snow loading; seismic design for zone 2; severe weather and cold conditions and unusually deep foundations. The facility was designed with entirely non-combustible construction. A playground to accommodate active play which included tike paths and quiet play/shade areas for infants is included. Joel Ives founding partner of The Ives Group and a past employee of the U.S. Army Corps of Engineers, coordinated the project which provided comprehensive interior design services. Special consideration was given to security of the children. This facility is located on a military installation and was part of a movement to upgrade life in the military.

Download PDF Datasheet

No Comments Yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.