North Carolina Lake House

Joel Ives was asked to remodel a lakefront vacation home into a full time year round residence for an active and vibrant family, accustomed to entertaining and hosting visitors.    The original home, located within a stone’s throw from a visually stunning lake, was small and low in profile, and consisted of a main home with a breezeway connecting to a matching guest home.  Due to zoning and waterfront building restrictions, replacing or enlarging the home was deemed too problematic.  So, working with a modest budget, the Ives Architecture Studio design team looked to capitalize off of the large swaths of glass and expand the building footprint by incorporating the breezeway into the main home as a new great room.  Shifting the main entry, relocating the kitchen, adding an attached garage, and building a new roof transformed the home into a large and welcoming home.  A future workshop and car enthusiast garage are planned to replace the existing detached garage structure, as well as further site improvements.

Written by

admin

The Ives Architecture Studio (TIAS), based in Fair Lawn, NJ, has over 30 years experience in the disciplines of architecture, interior design & planning.

No Comments Yet.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.